ΜΕ ΔΥΟ ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΒΕΛΑΚΙ,ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ!

ΜΕ ΔΥΟ ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΒΕΛΑΚΙ,ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ!
Από το 2014 στα γήπεδα της Κορινθίας!Ζωντανές μεταδόσεις

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κόρινθο!

 


Σημερα,25 Απριλίου 2024, η Oλυμπιακή φλόγα θα είναι στην Κόρινθο. Η εκδήλωση υποδοχής θα γίνει στις 8 το βράδυ στον Φλοίσβο της Κορίνθου. Η φλόγα θα περάσει απ’ την Κόρινθο, μετά από 20 χρόνια. Συγχρόνως, η φλόγα, θα διανυκτερεύσει στην Κόρινθο, πριν βρεθεί στην Αθήνα και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για να παραδοθεί στους Γάλλους. Στην Κόρινθο, θα γίνει μία λιτή και επιβλητική, συνάμα, τελετή.

Ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο. Η φλόγα, θα αφιχθεί στην Κόρινθο, στις 19.15 το απόγευμα. Η διαδρομή θα ξεκινήσει

απ΄ την οδό Πατρών, θα συνεχίσει στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντίστασης, με λαμπαδηδρόμους Κορίνθιους αθλητές. Θα καταλήξει στον Πήγασο, οπου η αφή της φλόγας στο βωμό, είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης, με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Γαλλίας, αλλά και του Ολυμπιακού Ύμνου.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, με μουσικά δρώμενα, σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και το ” Καλογεροπούλειο Ίδρυμα ”. Θα συμμετέχουν και παιδιά απ’ τα σχολεία της περιοχής.

Πληθος εθελοντων και οχηματα και του Συλλογου Πυροπροστασιας Δασων Κορινθου θα συμβαλλουν μεταξυ των αλλων φορεων στην ασφαλη διελευση της Φλογας!