Ταξιδεύουμε τα Όνειρά σας!

ΜΕ ΔΥΟ ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΒΕΛΑΚΙ,ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ!

ΜΕ ΔΥΟ ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΒΕΛΑΚΙ,ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ!
Από το 2014 στα γήπεδα της Κορινθίας!Ζωντανές μεταδόσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2017-18!













Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αφού έλαβε υπόψη της:

α. Το καταστατικό της
β. Τους Κανόνες του Παιχνιδιού Ποδοσφαίρου και τον ΚΑΠ
    Ερασιτεχνικών Ομάδων, όπως αυτοί ισχύουν σήμερα
γ. Την από 27.07.2017 απόφαση του Δ.Σ Νο 3


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τους αγώνες διεξαγωγής του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας περιόδου 2017 – 2018.

1)      ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στους   αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  όλα τα Σωματεία της Α΄  και Β΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και προαιρετικά τα Σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας.
Ι. Τα παραπάνω Σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι 23.8.2017 στη Γραμματεία της ΕΝΩΣΗΣ Δήλωση Συμμετοχής, που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο εκατό (100) ΕΥΡΩ για την Α΄  Τοπική κατηγορία,    εβδομήντα (70) ΕΥΡΩ για την Β΄ Τοπική Κατηγορία και τριάντα (30) ευρώ για την Γ΄ Τοπική Κατηγορία.
Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των όρων της Προκήρυξης και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.).                             
ΙΙ. Δηλώσεις συμμετοχής που υποβάλλονται εκπρόθεσμα μπορούν να γίνουν δεκτές και θεωρούνται ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, εφόσον μέχρι την υποβολή τους δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων.
ΙΙΙ. Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται α) τον αποκλεισμό της Ομάδος από το Κύπελλο αυτό. β)Την επιβολή χρηματικής ποινής  έως πεντακόσια (500) ευρώ και γ) Την απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει η υπαίτια ομάδα (άρθρο 49 παρ. 2 του ΚΑΠ) δ) Στην ίδια δήλωση πρέπει επίσης να αναγράφονται και τα χρώματα της Ομάδας .

 2) ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 Α) Στον ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ διεξαγωγής των αγώνων θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες Α, Β, Γ΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας  με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ-αουτ) ύστερα από δημόσια κλήρωση.
Σύμφωνα με τον αριθμό Σωματείων που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ανάλογος αριθμός θα εξαιρεθεί από την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων κυπέλλου.
Β) Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ αουτ) μέχρι τον ημιτελικό γύρο.
Γ) Όλοι οι αγώνες ορίζονται ύστερα από δημόσια κλήρωση. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.(τέσσερεις ομάδες)
Δ) Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ θα διεξαχθεί με το σύστημα των διπλών συναντήσεων.
Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.
Αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα που πέτυχε η κάθε ομάδα στον «ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ» αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα που από αυτόν τον υπολογισμό συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στον τελικό.
Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός έδρας και στον εκτός έδρας αγώνα τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο (2) δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα.
Αν ο αριθμός των τερμάτων που θα επιτύχουν οι δύο ομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος τότε τα τέρματα που σημείωσε η ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ομάδα υπολογίζονται ΔΙΠΛΑ.
Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πεναλτι) σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π.
Ε) Ο ΤΕΛΙΚΟΣ για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ένωσης, που θα συμμετάσχει στην δεύτερη φάση (διοργανώτρια η Ε.Π.Ο.) διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο που ορίζει η Ε.Π.Σ. Κορινθίας.

3) ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ-ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου καθορίζει την ημερομηνία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει και το γήπεδο στο οποίο θα τελείται, καθώς επίσης και την ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου και η οποία θα είναι αυτή που θα αναφέρεται πρώτη στο πρόγραμμα των αγώνων.
Οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξάγονται στα ίδια γήπεδα που οι ομάδες έχουν δηλώσει για τους αγώνες του οικείου πρωταθλήματος στο οποίο μετέχουν.  Κάθε αλλαγή γηπέδου έστω και αν συμφωνούν οι αντίπαλες ομάδες απαγορεύεται.
Εφόσον υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος δύνανται τα Σωματεία να δηλώσουν διαφορετικό γήπεδο μετά πάντοτε από έγκριση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ. Κορινθίας.
Οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξάγονται, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, σε γήπεδα που πληρούν όλους τους όρους και προϋποθέσεις τελέσεως αυτών και έχουν σχετική άδεια λειτουργίας-καταλληλότητας του γηπέδου. Σε περίπτωση, δε, που κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου, διαπιστωθεί από τα αρμόδια όργανα, έλλειψη όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας και ασφαλούς διεξαγωγής αγώνων σε κάποιο γήπεδο, τότε η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου  θα αλλάζει την έδρα του Σωματείου που έχει δηλώσει αυτό, με άλλο γήπεδο, μέχρι αποκαταστάσεως της ελλείψεως. Ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται χωρίς ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης (Γηπεδούχο Σωματείο) να έχει εξασφαλίσει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης. Τις άδειες των αγώνων θα τις βγάζει ο Προϊστάμενος του γραφείου αθλητισμού της Περιφέρειας. Προϋπόθεση για να βγει η άδεια αγώνα είναι φυσικά να υπάρχει άδεια λειτουργίας- καταλληλότητας του γηπέδου από τον Δήμο στα διοικητά όρια του οποίου ανήκει το γήπεδο. Γηπεδούχες ομάδες με την έννοια του Κανονισμού αυτού, είναι εκείνες που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα ή στα γήπεδα άλλων ομάδων ή Αρχής τα οποία όμως έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για αγώνες των Πρωταθλημάτων τους  έχοντας αναλάβει και την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών . Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την τέλεση των αγώνων αυτών, η παρουσία ιατρού ή φυσιοθεραπευτή ή νοσοκόμου ή νοσηλευτή ή βοηθού αυτών κατόχου ανάλογου διπλώματος που πρέπει να προσκομίζει στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνος ή επικυρωμένο αντίγραφο.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, εάν δε διεξαχθεί, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα για τον ανωτέρω λόγο η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή τριακοσίων (300) (άρθρο 16 παρ. 2α του ΚΑΠ)
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να διαθέτουν το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό , μάσκα οξυγόνου, φορείο αλλά και ότι επιβάλλεται να προμηθευτούν.


4)      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ  - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

α) Η ημερομηνία έναρξη της πρώτης φάσης  των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας ορίζεται η 9-10/9/17  και  16-17/9/2017.
β) Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση  που θα γίνει στις  28 Αυγούστου 2017 ημέρα Δευτέρα στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και ώρα 12.00  (Νοταρά 48).

5)      ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη εφόσον τούτο είναι εφικτό άλλως ορίζεται μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την πρώτη αναβολή του.

6)      ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Για το αν θα διεξαχθεί ή θα συνεχιστεί ένας αγώνας και για το αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, μόνος αρμόδιος είναι ο διαιτητής και οι ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να συμμορφώνονται σε κάθε σχετική απόφασή του, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση γι’ αυτό όπως ορίζει το άρθρο 10 παρ. 2 του Κ.Α.Π.

7) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνών παίρνουν μέρος μόνο Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτων ηλικίας, που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων Α΄, Β΄, και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να είναι κάτοχοι δελτίου ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή που εκδίδεται από την Ε.Π.Ο. και
β) Να είναι γραμμένοι στον σχετικό πίνακα υγείας του σωματείου.
Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά στη διοργανώτρια, πριν από τον αγώνα και ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία ιατρικής θεώρησης.



8) ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Για την ομάδα που παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων του ΚΑΠ άρθρ. 49 παρ. 3 και του Πειθαρχικού Κώδικα.
Ομάδα που παραιτείται από τον τελικό κυπέλλου, τιμωρείται  με ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το εν εξελίξει πρωτάθλημα ή αυτό που μόλις τελείωσε και τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Ομάδα που αποχωρεί από τον τελικό μετά την έναρξή του, τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. (άρθρο 49 παρ 3 του ΚΑΠ). στο οποίου δικαιούται να πάρει μέρος


9) ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

1.   Στη νικήτρια ομάδα του Τελικού αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας απονέμεται από την Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κύπελλο και ανάλογος αριθμός μεταλλίων μετά τη λήξη του αγώνα.
2.   Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης Κύπελλο και ανάλογος αριθμός  μεταλλίων.
3.   Στους διαιτητές, βοηθούς Διαιτητών και προπονητές των ομάδων του Τελικού αγώνα Κυπέλλου απονέμεται μετάλλιο. 
4.   Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον Τελικό αγώνα Κυπέλλου, καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και μετάλλια με πρώτη τη  ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια ομάδα.
Οι ποδοσφαιριστές που δεν πειθαρχούν σ’ αυτήν τους την υποχρέωση, τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ. Εφόσον αποδειχθεί υπαιτιότητα του Σωματείου και της Διοίκησης του, κατά την κρίση της διοργανώτριας τιμωρείται με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετέχει της επομένης περιόδου και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως πεντακόσια (500 €) ευρώ.(άρθρο 49  παρ. 4 β-γ του ΚΑΠ)

10) ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α) Η διεξαγωγή του Κυπέλλου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. όπως ισχύουν κατά την ημέρα έναρξης των αγώνων του παραπάνω πρωταθλήματος.
β) Η ερμηνεία των διατάξεων του Κ.Α.Π. της προκήρυξης Κυπέλλου ανήκει στο Δ/Σ της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
γ) Η προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σαν διοργανώτριας του Πρωταθλήματος Κυπέλλου και των Σωματείων  που θα δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτό.
δ)  Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή και από τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο, θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας στα πλαίσια πάντα του Κ.Α.Π. που θα ισχύσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017 - 2018 για τις οποίες σχετικές τροποποιήσεις του Κ.Α.Π. θα ενημερωθούν τα Σωματεία έγκαιρα και θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν.
Κατά τα λοιπά θα εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π και του Π.Κ.
Για το Δ/Σ της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Μ.ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ                                                   Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Π.ΒΡΑΚΑΣ